Kleurenkaart

 

Ilse De Meulemeester ontwerpt nieuwe kleuren voor Boss Paints

Vanaf dit najaar biedt het Belgische verfmerk Boss Paints een reeks nieuwe kleuren aan die ontworpen werden door interieurspecialiste Ilse De Meulemeester. Het nieuwe kleurenpallet wordt voorgesteld in een unieke, eveneens door Ilse ontworpen kleurenkaart, die het kiezen van de ideale kleur een stuk makkelijker zal maken. Omdat raambekleding een kamer pas echt helemaal af maakt, adviseert Ilse ook in aan de verfkleur aangepaste stof voor American stores, die mensen kunnen bestellen om vervolgens zelf te plaatsen.

Of het nu gaat om de aankleding en inrichting van een huis, een werkplek of misschien zelfs een bedrijf; iedereen is vandaag voorzichtiger geworden met zijn uitgaven en budgettering. Maar zijn mensen daarom minder kritisch? Zeker niet, al steken ze wel zelf de handen graag af en toe uit de mouwen. Voor een kinderkamer die nodig opgefrist moet worden omdat dochterlief stilaan een tiener met een heel nieuwe smaak wordt, of voor een zitkamer die dringend een opknapbeurt nodig heeft, grijpen mensen dus graag naar de pot verf met de bedoeling de klus zelf te klaren.

Speciaal voor wie snel zelf aan de slag wil zonder afbreuk te doen aan stijl en kwaliteit is er nu bij Boss Paints de kleurenkaart van Ilse De Meulemeester, met een -bewust beperkt!- aantal door Ilse gecreëerde nieuwe kleuren die stuk voor stuk vernieuwend, warm en stijlvol zijn. Dit maakt haar kleurstalenboekje meteen ook erg handig in gebruik. Het is dus geen klassieke, dikke waaier die uitpuilt van kleuren en tinten waardoor mensen amper in staat zijn een verstandige, laat staan emotionele keuze te maken. Een gigantisch aanbod aan kleuren en tinten zorgt er immers alleen maar voor dat mensen onverantwoorde keuzes maken. Iedereen kent wel de ervaring dat al die tinten uiteindelijk op elkaar gaan lijken hoe meer je ernaar kijkt! Het nieuwe kleuradvies van Ilse De Meulemeester is doelgericht, sfeervol en tijdloos.

Terwijl traditionele stalenkaarten of –boekjes hun kleuren graag kracht bijzetten door foto’s te laten zien van interieurs die uitgevoerd werden in de betreffende kleuren, is dit niet het geval voor de nieuwe kleurenkaart van Ilse De Meulemeester, vanuit de overtuiging en ervaring dat dit vaak juist het omgekeerde effect teweegbrengt. Een foto van een minimalistisch, strak interieur zal mensen die houden van een warm interieur immers nooit overtuigen om voor die kleuren te kiezen. Dat is vaak jammer, want het is niet omdat een bepaald interieur ervaren wordt als niet mooi, dat de gebruikte kleuren ongeschikt zijn voor een totaal andere interieurstijl. De meeste mensen zijn nu eenmaal geen kleurenexperts uit zichzelf en laten zich vaak verkeerdelijk leiden door wat ze op een foto zien. Ilse De Meulemeester adviseert daarom om kleuren rechtstreeks uit de natuur te halen: haar kleurenkaart is voorzien van inspirerende foto’s van diepe, natuurlijke kleuren, die ze maakte tijdens haar reizen.

Ilse reist vaak om inspiratie op te doen en geeft zich dan graag over aan de fotografie. De invloed daarvan is duidelijk merkbaar in haar kleurenselectie. Vooral in de voorbije jaren was haar camera nooit ver weg en groeide ze meer dan ooit in haar passie voor de gevoelige plaat. Ze trekt graag naar verre buitenlanden, op zoek naar kleuren die ze in beelden kan vatten, kleuren die vooral onder invloed van het licht en de zon iets heel bijzonders uitstralen. Een bij de kleurenkaart horende fotoreportage zal dan ook als een soort reizende tentoonstelling af en toe opduiken in de verschillende winkels waar Boss Paints verkrijgbaar is.

Omdat de perfecte aankleding van een ruimte staat of valt met raambekleding adviseert Ilse ook in bijhorende interieurstoffen . Wie toch zelf aan de slag gaat kan in de winkel nu ook meteen aan de verfkleur aangepaste American stores bestellen, om ze 2 weken later op te halen. Mensen hoeven enkel de juiste afmetingen voor de gewenste hoogte en breedte door te geven en nadat ze klaar zijn met het schilderwerk, halen ze de stof, samen met het handige optreksysteem op en werken ze thuis de kamer zelf af. Doordat ze zelf het opmeet- en ophangwerk doen, scheelt dit uiteraard flink in het budget, zonder toegevingen te doen aan stijl en kwaliteit. Het is met andere woorden een manier om de haute couture van Ilse De Meulemeester te verkrijgen voor de prijs van de pret à porter.

Stoffen, hun structuren en de daarmee gepaard gaande natuurlijke processen waren altijd al de absolute passie van Ilse De Meulemeester. Linnen, fluweel, katoen en zijde kunnen haar een puur verliefd gevoel bezorgen. Daarmee gepaard gaat een enorme liefde voor kleuren. Ilse, die haar grote liefde voor kleuren en structuren van jongs af aan koestert, is dan ook niet toevallig uitgegroeid tot een klassedame die als geen ander weet hoe gastvrijheid, gastronomie, mode en smaak werken. Toen ze de vraag kreeg om een persoonlijke en nieuwe kleurenkaart te ontwerpen, greep ze dan ook terug naar haar passie voor stoffen. Hoe krijgen natuurlijke stoffen kleur? Zo ontstond vervolgens haar passie voor natuurlijke tinten. Chemisch aandoende kleuren als knalgeel, elektrisch blauw of fluorescerend roze zal je bij haar niet vinden. Al haar stoffen en tapijten worden trouwens natuurlijk gekleurd, met verven op basis van kruiden- en plantenextracten.

Ook hier vinden Ilse De Meulemeester en Boss Paints, een verfmerk dat zich op een ecologisch verantwoorde manier nog steeds voortdurend vernieuwt, elkaar volop. Het merk is via ruim tachtig Colora-winkels en tal van interieurzaken verspreid over heel België vlot verkrijgbaar. Vanaf nu staan daar in een speciaal daarvoor ontworpen display ook de kleuren van Ilse De Meulemeester ter beschikking en kunnen ook haar interieurstoffen gevoeld, gekozen en besteld worden.

Tegelijkertijd zijn Ilse en haar team ervan overtuigd dat ze met de nieuwe kleurenkaart bij Boss Paints een heel nieuwe clientèle kunnen bereiken. Wie maar voor één raam of één kamer verf, gordijnen of stores nodig heeft, stapt nu eenmaal niet zo snel binnen, daarvoor blijft de drempel toch net wat te hoog. Ervaren medewerkers van de plaatsingsdienst komen bij mensen thuis alles opmeten maar dat kost geld, net zoals de plaatsing enkele weken later. Als je ook in acht neemt dat de juiste hoeveelheid stof moet besteld worden en je toch zo’n zes à acht weken geduld moet oefenen, begrijp je dat dit niet voor iedereen de ideale aanpak is. Als mensen voor kleinere klussen zelf aan de slag willen en kunnen, wordt het dus allemaal een stuk goedkoper. Drempelverlagend dus voor wie niet van plan is zijn volledige interieur aan te pakken, en het gaat vooral ook erg snel.

Copyright © 2003 - 2008. Ilse De Meulemeester. All rights reserved.
Elke gebruiker verbindt er zich toe de schriftelijke expliciete toestemming te vragen aan de persoon die verantwoordelijk is voor deze website alvorens een hyperlink van welke aard ook te leggen naar deze website. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming is het verboden om hyperlinks te leggen op deze website, op bestanden, op pagina´s en/of toepassingen van deze website.